• Verrassende singlereizen voor 50-plussers
    Ontdek het zelf, Njoy!
  • Verrassende singlereizen voor 50-plussers
    Ontdek het zelf, Njoy!
  • Verrassende singlereizen voor 50-plussers
    Ontdek het zelf, Njoy!

ACTIEVE REIZEN

Italie - Rome
Wandel mee over de oude ‘Frankenweg’ naar Rome. Tijdens deze wandelvakantie loop je door schitterende Italiaanse landschappen. Je verblijft in comfortabele hotels en je bagage wordt vervoerd. Je sluit de reis af met een vrije dag in Rome.
Beschrijving
Ben je een echte wandelliefhebber? Kies dan voor deze wandelvakantie over de Via Francigena, de oudste pelgrimsroute naar Rome. Vanaf het officiële beginpunt, de kathedraal van Canterburry, loopt de eeuwenoude route via Engeland, Frankrijk en Zwitserland naar Italie. Wij lopen het laatste deel van deze bedevaartstocht naar Rome. Als een echte pelgrim, maar met alle comfort en gemak onderweg.
 
We starten in Bolsena en wandelen in totaal 127 kilometer verdeeld over zes licht tot middelzware etappes van gemiddeld 20 km. Gemiddeld wandel je zo’n vijf tot zes uur per dag en wordt er regelmatig pauze genomen om wat te eten of drinken en te genieten van de mooie omgeving. Je bagage wordt naar het volgende hotel gebracht. Je wandelt dus alleen met een lichte dagrugzak. Aangezien het wandelen van de pelgrimsroute ook bedoeld is als een stukje bezinning en om dichter bij jezelf te komen, ben je vrij om te kiezen of je gezellig met de groep mee wandelt of dat je kiest voor een dag(deel) alleen of in een kleine groep om in stilte wandelend te genieten van de prachtige omgeving.
 
Onze wandeltocht eindigt in de ‘eeuwige stad’ Rome en daar is nog een laatste dag met een vrij programma om deze schitterende stad te ontdekken.
 
Voor wie?
Deze wandelvakantie is geschikt voor iedereen die van wandelen houdt en beschikt over een goede basisconditie. De wandelingen zijn licht tot middelzwaar, overwegend vlak met hier en daar een lichte tot pittige helling.
 
Kamers voor alleengebruik
Voor deze reis hebben wij maximaal 6 kamers voor alleengebruik beschikbaar. De overige deelnemers zullen een kamer delen met een reisgenoot. Wanneer je verzekerd wilt zijn van een kamer voor alleengebruik raden we je aan om deze reis tijdig te boeken.
Vervoer, accommodatie en verzorging
Vluchten / transfers 
Vluchtgegevens voor alle vertrekdata (onder voorbehoud van wijziging en beschikbaarheid)
 
-Heenvlucht woensdag 10 mei: Rotterdam-Umbria Airport (Perugia) HV6431 (Transavia) 18.10-20.05 uur
-Terugvlucht donderdag 18 mei: Rome Fiumicino-Rotterdam HV6036 (Transavia) 09.55-12.15 uur
 
De kosten voor ruimbagage zijn niet bij de reissom inbegrepen. Je kunt 15 kg ruimbagage bijboeken voor € 44,- en 20 kg voor € 52,- (onder voorbehoud van prijswijziging). Geef op het boekingsformulieren bij 'bijzonderheden' aan of je wel of geen ruimbagage bij wilt boeken en zo ja, hoeveel.
 
Wanneer je wilt kun je de andere deelnemers van deze reis al op de luchthaven ontmoeten om vervolgens samen in te checken en verder te reizen. Het juiste tijdstip en verzamelpunt zal in de reisinformatie staan, die je ongeveer drie weken voor vertrek per mail toegestuurd krijgt.
 
Transfertijd luchthaven - hotel Bolsena: ± 1 uur en 15 minuten
Transfertijd hotel Rome - luchthaven: ± 30 minuten
 
Accommodaties
De overnachtingen zijn in comfortabele 3- en 4-sterren accommodaties, variërend van klein tot middelgroot. De kamers zijn van alle comfort voorzien en beschikken altijd over een eigen badkamer. Eén nacht slaapt de groep verdeeld over meerdere kleine accommodaties (guesthouses, B&B en/of agriturismi).
 
Verzorging - Ontbijt  inbegrepen
Tijdens de gehele reis is het ontbijt in de verschillende hotels inbegrepen, zodat je je wandeldag met een goed gevulde maag kunt beginnen.
De lunches zijn niet inbegrepen, maar langs de gehele Via Francigena zijn er voldoende eetgelegenheden in de plaatsjes waar je doorheen komt. Uiteraard kun je ook een broodje of iets dergelijks halen en lekker picknicken in de natuur.
Voor een heerlijk diner kun je terecht in de accommodatie waar je overnacht of in diverse restaurants in de directe omgeving van de hotels.
Programma
Hieronder vind je een overzicht van het programma en de wandeletappes die we doen tijdens onze 9-daagse Wandelvakantie van Bolsena naar Rome:
 
Dag 1 - Woensdag
Vlucht van Rotterdam naar Umbria airport (Perugia), transfer naar Bolsena. Overnachting in Le Naiada Park hotel ***.
 
Dag 2 - Donderdag
1e Etappe: Bolsena-Montefiascone (18,5 km). Overnachting in 3-sterren hotel.
 
Dag 3 - Vrijdag
2e Etappe: Montefiascone-Viterbo (18 km). Overnachting in 3-sterren hotel.
 
Dag 4 - Zaterdag
3e Etappe: Viterbo-Vetralla (18 km). Overnachting in 3-sterren hotel.
 
Dag 5 - Zondag
4e Etappe: Vetralla-Sutri (24 km). De groep overnacht verdeeld over meerdere kleine accommodaties (guesthouses, B&B en/of agriturismi).
 
Dag 6 - Maandag
5e Etappe: Sutri-Campagnano (27 km). Overnachting in 3-sterren hotel.
 
Dag 7 - Dinsdag
6e Etappe: Campagnano-Isola Farnese (22 km). Vervolgens met de trein naar Rome. Overnachting in San Giovanni hotel Rome ****.
 
Dag 8 - Woensdag
Vrije dag om de stad Rome te verkennen. Overnachting in San Giovanni hotel Rome ****.
 
Dag 9 - Donderdag
Transfer terug naar de luchthaven van Rome Fiumicino, vlucht naar Rotterdam.
Belangrijk
Tijdens deze reis is Nederlandstalige reisleiding aanwezig, waarop je indien nodig 24 uur per dag een beroep kunt doen. Vaak reist deze vanaf de luchthaven van vertrek met de groep mee, maar het kan ook voorkomen dat hij/zij al op de plaats van bestemming is. Deze gastheer of -vrouw begeleidt alle groepsactiviteiten en zal bijvoorbeeld de uitleg van een Engelstalige gids in het Nederlands vertalen als dat nodig zou zijn. Maak je dus niet druk als je je vreemde talen niet zo goed beheerst. Hij of zij kan je desgewenst ook handige tips geven en je adviseren over hoe je je vrije tijd ter plaatse zou kunnen besteden.
 
Annulering bij te weinig deelname
Wanneer het minimaal aantal deelnemers geboekt heeft, gaat de reis definitief door en wordt deze op ‘vertrekgarantie’ gezet. Bij onverhoopt onvoldoende aanmeldingen voor deze reis, kan deze worden geannuleerd. De uiterste termijn waarbinnen de annulering door ons aan jou moet worden gemeld, is 21 dagen voor vertrek. In eerste instantie zullen we samen met jou kijken of we je kunnen omboeken naar één van onze andere singlereizen. Mocht het door ons geboden alternatief niet aansluiten bij je reiswensen, dan wordt je boeking geannuleerd en ontvang je de volledige door jou betaalde reissom binnen vijf werkdagen retour.
 
Leeftijdscategorie deelnemers
Onze reizen hebben vertrekdata voor deelnemers in de leeftijd van 45-65 jaar en 50+. Val je net buiten de genoemde leeftijdscategorie, maar voel je je prettig bij de groepssamenstelling van de reis, dan ben je van harte welkom.
 
Reis je alleen en woon je in Belgie? Bij onze reizen zijn vluchten vanuit Amsterdam inbegrepen. Bijna altijd is het echter ook mogelijk om vanuit Brussel te vertrekken. Vraag ons geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden.
 
Wij behouden ons het recht voor om eventuele verhogingen van brandstof- en/of veiligheidstoeslagen door de luchtvaartmaatschappij aan je door te berekenen.

Je dient in het bezit te zijn van een Nederlands/Belgisch paspoort of id-kaart, dat ten minste geldig is tot een dag na het einde van je vakantie.
Data & Prijzen
Vertrek en terug Status Verblijf M/V Prijs
wo 10-05-2023 t/m 18-05-2023 (9 dg)
Groepssamenstelling
gedeelde 2-pers.kamer ManVrouw €1.295,00 Nu boeken
wo 10-05-2023 t/m 18-05-2023 (9 dg)
Groepssamenstelling
1-persoonskamer ManVrouw €1.495,00 Nu boeken
Prijs inclusief:
Vervoer
Retourvluchten Rotterdam-Perugia/Rome
10 kg handbagage
✓ Vliegbelasting à € 26,43
Luchthaventransfers ter plaatse
 
Verblijf
8 Overnachtingen in 3- en 4-sterren accommodaties o.b.v. logies/ontbijt
 
Overig
✓ Vervoer van bagage tussen de verschillende accommodaties (1 stuks van max. 20 kg p.p.)
✓ Treinrit Isola Farnese-Rome
Nederlandstalige gastvrouw/-heer die ook alle wandelingen meeloopt
Pelgrimspaspoort
✓ Boekingskosten à € 20,-
Prijs exclusief:
Vervoer
× Kosten voor ruimbagage
 
Verblijf
× Lunches en diners
 
Overig
× Persoonlijke uitgaven en fooien
× Reis- en/of annuleringsverzekering
Copyright © 2023 - Njoy reizen
Webdesign & Webhosting - Internetbureau gett