• Verrassende singlereizen voor 50-plussers
    Ontdek het zelf, Njoy!
  • Verrassende singlereizen voor 50-plussers
    Ontdek het zelf, Njoy!
  • Verrassende singlereizen voor 50-plussers
    Ontdek het zelf, Njoy!

ZONVAKANTIES

Noord-Macedonie - Ohrid
Ontdek het échte Macedonie. Tijdens verrassende excursies leer je veel over het land, de cultuur en de keuken. Daarnaast is er veel tijd voor ontspanning. Geniet van zon en water bij je hotel dat ideaal gelegen is aan het schitterende meer.
Beschrijving
Ontdek & relax. De naam van deze reis, die wij speciaal voor een kleine groep 50+ singles organiseren, zegt al precies wat je kunt verwachten. Maak uitgebreid kennis met de niet toeristische kant van het betoverende Noord-Macedonie én geniet daarnaast van voldoende vrije tijd en de nodige ontspanning.
 
Tijdens een drietal verrassende excursies, die bij de prijs inbegrepen zijn, geven we je een intiem kijkje in de Macedonische cultuur, genieten we van bijzonder natuurschoon, bezoeken we pittoreske plaatsen en laten we je genieten van de rijke en gevarieerde keuken. We wijken af van de platgetreden toeristenpaden en zorgen ervoor dat het mystieke Macedonie echt een onuitwisbare indruk op je zal achterlaten. Stiekem hopen we ook op beren op de weg….
 
Vrije tijd
Wat relaxen voor jou inhoudt, mag je natuurlijk helemaal zelf bepalen. Geniet in de zon van een goed boek en een lekker drankje aan de rand van het zwembad of het kristalheldere meer. Kies voor een uitgebreide relaxmassage. Wandel langs het meer of door de smalle straten van Ohrid en snuif cultuur in deze door UNESCO beschermde stad of ga lekker shoppen in de kleine winkeltjes.
Heb je nog niet genoeg gezien van dit mooie land? Dan kun je ter plaatse ook nog één of meerdere excursies bijboeken.
 
Niets moet, alles mag. Je bent tot niets verplicht en bepaalt zelf wat je gaat doen tijdens de vrije momenten, maar onze gastheer of -vrouw kan je indien je wilt, zeker voorzien van verrassende ideeën en leuke adresjes.
 
Tijdens deze 8-daagse reis verblijf je in een comfortabel 4-sterren hotel gelegen in een rustige omgeving en direct aan het meer van Ohrid. Het hotel heeft voldoende faciliteiten voor een zeer aangenaam en ontspannen verblijf. Welke dit zijn, kun je in de hotelbeschrijving lezen.
 
Je kunt met de plaatselijke bus van het hotel naar het centrum van Ohrid, maar het is eenvoudiger om een taxi te nemen. Wanneer je de taxi van het hotel naar de stad met meerdere personen deelt, ben je slechts zo'n 2 euro per persoon kwijt.
Vervoer, accommodatie en verzorging
Vluchten / transfers
 
Vluchten (onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijziging):
 
Vertrek op 5 september
- Heenvlucht:
Maastricht-Ohrid CND517 (Corendon Dutch Airlines) 15.00-17.50 uur
- Terugvlucht:
Ohrid-Maastricht CND518 (Corendon Dutch Airlines) 19.00-22.00 uur
Parkeren op Maastricht-airport is gratis
 
Wanneer je wilt kun je de andere deelnemers van deze reis al op de luchthaven ontmoeten om samen in te checken en verder te reizen. Het juiste tijdstip en verzamelpunt zal in de reisinformatie staan, die je ongeveer drie weken voor vertrek per mail toegestuurd krijgt.
 
Transfertijd luchthaven - hotel: ± 20-30 minuten
 
Accommodatie
 
Vertrek 5 september: Hotel Metropol****
Klik hier voor meer informatie en foto's van dit hotel
 
Verzorging - Ontbijt en lunches/diner tijdens excursiedagen inbegrepen
Elke ochtend ontbijt je in het hotel, waarna op de excursiedagen het programma op een afgesproken tijd zal beginnen. Tijdens de excursies is een lunch inbegrepen. Altijd is deze op een bijzondere plaats, midden in de natuur, op het strand bij een mooie kerk en tijdens de wandeltocht gecombineerd met een Macedonische avond, waarbij je wanneer je wilt ook zelf mee mag helpen om een deel van het diner klaar te maken.
 
Het avondeten is niet voorzien, maar in de omgeving van het hotel en in de stad Ohrid is het eenvoudig om een leuk en goed restaurant te vinden. Bovendien is dit voor onze begrippen niet duur: voor 10 tot 15 euro heb je al een heerlijke maaltijden inclusief (alcoholische) drankjes.
Programma
Hieronder vind je een overzicht van de geplande excursies die we zullen doen tijdens onze Ontdek & relax Macedonie-reis voor 50+ singles.
Op welke dag de verschillende excursies worden gedaan, krijg je bij aankomst te horen.
 
Jeepsafari
Deze jeepsafari is volgens onze gasten die Noord-Macedonie al bezocht hebben hét hoogtepunt van de reis. Met een aantal jeeps, die worden bestuurd door ervaren chauffeurs, rijden we off-road door het nationaal park Galicica en kom je op plekken waar je anders nooit zou kunnen komen. Je kunt genieten van de prachtige natuur en we stoppen een aantal keer op plaatsen van waar het uitzicht echt spectaculair te noemen is.
Op een mooie plek in het bos stoppen we voor de lunch. Terwijl de chauffeurs/gidsen de maaltijd gaan klaarmaken, kun je een korte wandeling maken naar een vennetje, onderweg zoekend naar pootafdrukken van wolven en bruine beren. Reken maar dat de klaargemaakte barbecue met Macedonische lekkernijen daarna goed zal smaken!
Duur van deze excursie: ± 7 uur
 
Ezel-/wandeltocht en Macedonische avond
Tijdens deze excursie kom je echt in contact met de plaatselijke bevolking, die vol trots wil laten zien hoe hun leven in de dorpen eruit ziet.
We rijden naar een authentiek bergdorp gelegen in nationaal park Galicica en gaan te voet of op een ezel verder. Deze ezel-/wandeltocht van zo’n anderhalf uur, met prachtige uitzichten over de bergen en het meer, wordt begeleid door een aantal oudere vrouwen uit het dorp. Zij zullen je al zingend en in hun eigen taal (dus met handen en voeten…) wijzen op al het moois dat je onderweg tegenkomt. Wie wil kan trouwens ook een langere wandeling maken.
Vervolgens gaan we naar één van de mooist gelegen huizen in het dorp. Het uitzicht over het meer is werkelijk adembenemend. Samen met de bewoners mag je meehelpen een deel van de maaltijd klaarmaken. Terwijl het eten in de ovens staat en de zon langzaam ondergaat, kun je vast proeven van lokale hapjes en drankjes en is het tijd voor de verrassing van de avond. Al met al een avond om nooit meer te vergeten!
Duur van deze excursie: ± 5 uur
 
Ontspannen boottocht met bezoek aan het klooster van St. Naum
Tijdens deze ontspannen excursie zal je gaan genieten van een heerlijk relaxte dag op het water. We gaan in het dorp Pestani aan boord en varen langs de prachtige kust van het meer van Ohrid met hoge rotsen en een fantastisch uitzicht over nationaal park Galicica.
We gaan in het dorp Trpejca aan land om een kop koffie of thee te drinken en maken daar een korte wandeling naar een hoger gelegen punt, vanwaar je een fantastisch uitzicht hebt over het meer van Ohrid.
Daarna varen we verder naar het klooster van St. Naum, vlakbij de grens met Albanië, waar één van de hoogste geestelijken van de regio begraven ligt. Natuurlijk is een bezoek aan deze kerk de moeite waard, maar wij raden je een tochtje per roeiboot door de bronnen, een prachtig natuurgebied waar je schitterende foto’s kunt maken, ook van harte aan (kosten ± 2,50 euro).
Wij laten de strandjes en terrassen vol toeristen langs het water vervolgens links liggen en varen naar St. Zaum, een mystieke locatie met alleen een zeven eeuwen oud kerkje, waar we onder honderden meters hoge rotsen op een privéstrand gaan genieten van een heerlijke barbecue (onbeperkt eten en drinken). Daar kan natuurlijk ook heerlijk ontspannen gezwommen worden in het meer.
Duur van deze excursie: 7 tot 8 uur
 
Tijdens de reis kun je indien je wilt diverse excursies bijboeken, waaronder o.a. deze drie:
1) Onbekend Albanie (3x per week, kosten 38 euro): Kort bezoek en koffiepauze in Pogradec vlak over de grens. Ca. 90 minuten in stad Korca. Vervolgens bezoek aan plattelandsdorp, waar geluncht en een korte wandeling gemaakt wordt. Terugrit via bergpas door het Nationale Park Galicia.
2) 3-Dorpentocht (3x per week, kosten 33 euro): In de bergen brengen we een bezoek aan een paar dorpjes die van elkaar verschillen door hun ligging, natuur, religie en mythe. Je drinkt koffie bij de lokale bevolking thuis kunt genieten van een uitgebreide lunch met lokale traditionele lekkernijen.
3) Pelikaaneiland (2x per week, kosten 38 euro): Mooie rit door het nationale Park naar het dorp Kojnsko, waar vanaf je met een kleine boot vaart naar het onbewoonde eiland Golem Grad, ca. honderd meter van de grens met Albanie en Griekenland. Het staat ook bekend als het eiland van slangen, schildpadden en vogels, waaronder veel pelikanen. De gids laat je diverse dieren zien en er is tijd om te zwemmen en lekker te lunchen.
 
Belangrijk
Tijdens deze reis is Nederlandstalige reisleiding aanwezig, waarop je indien nodig 24 uur per dag een beroep kunt doen. Vaak reist deze vanaf Schiphol met de groep mee, maar het kan ook voorkomen dat hij/zij al op de plaats van bestemming is. Deze gastheer of -vrouw begeleidt alle groepsactiviteiten en zal bijvoorbeeld de uitleg van een Engelstalige gids in het Nederlands vertalen als dat nodig zou zijn. Maak je dus niet druk als je je vreemde talen niet zo goed beheerst. Hij of zij kan je desgewenst ook handige tips geven en je adviseren over hoe je je vrije tijd ter plaatse zou kunnen besteden.
 
Annulering bij te weinig deelname
Wanneer het minimaal aantal deelnemers geboekt heeft, gaat de reis definitief door en wordt deze op ‘vertrekgarantie’ gezet. Bij onverhoopt onvoldoende aanmeldingen voor deze reis, kan deze worden geannuleerd. De uiterste termijn waarbinnen de annulering door ons aan jou moet worden gemeld, is 21 dagen voor vertrek. In eerste instantie zullen we samen met jou kijken of we je kunnen omboeken naar één van onze andere singlereizen. Mocht het door ons geboden alternatief niet aansluiten bij je reiswensen, dan wordt je boeking geannuleerd en ontvang je de volledige door jou betaalde reissom binnen vijf werkdagen retour.
 
Al onze singlereizen worden georganiseerd voor 50-plussers en het merendeel van de deelnemers zal tussen 50 en 75 jaar oud zijn. Val je buiten deze leeftijdscategorie, maar voel je je wel prettig bij de groepssamenstelling van de reis, dan ben je uiteraard van harte welkom.
 
Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt Njoy reizen B.V. gebruik van de STO-reisgarantie op al haar reizen (behalve losse accommodaties, losse vluchten en boekingen binnen 10 dagen voor vertrek). De Stichting Take Over (STO) zal in geval van faillissement van Njoy reizen ervoor zorgen dat je je geld terug krijgt, je reis kunt vervolgen of naar huis kunt reizen. Om dit te kunnen realiseren maakt de STO gebruik van een derdengeldenregeling. Als reiziger betaal je de reissom niet aan Njoy reizen, maar betaal je deze aan de Stichting Derdengelden Certo Escrow (SDCE). Klik hier voor meer informatie over de STO-reisgarantie.
 
Reis je alleen en woon je in Belgie? Bij onze reizen zijn vluchten vanuit Amsterdam inbegrepen. Bijna altijd is het echter ook mogelijk om vanuit Brussel te vertrekken. Vraag ons geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden.
 
Wij behouden ons het recht voor om eventuele verhogingen van brandstof- en/of veiligheidstoeslagen door de luchtvaartmaatschappij aan je door te berekenen.

Voor Noord-Macedonie geldt geen visumplicht. Je dient in het bezit te zijn van een Nederlands/Belgisch paspoort of id-kaart, dat op de dag van vertrek uit Noord-Macedonie nog minstens 90 dagen geldig is. Informeer bij de Macedonische ambassade in Den Haag of Brussel welke documenten je nodig hebt als je over een andere nationaliteit beschikt.
 
Voor Noord-Macedonie zijn geen inentingen verplicht. Er worden wel enkele vaccinaties geadviseerd voor reizigers met een verhoogd gezondheidsrisico. Wij raden je aan om voor de juiste gegevens contact op te nemen met je huisarts of een vaccinatie instelling bij je in de buurt.
Data & Prijzen
Vertrek en terug Status Verblijf M/V Prijs
do 05-09-2019 t/m 12-09-2019 (8 dg)
Groepssamenstelling
GDeze reis heeft gegarandeerd vertrek gedeelde 2-pers.kamer ManVrouw €845,00 Nu boeken
do 05-09-2019 t/m 12-09-2019 (8 dg)
Groepssamenstelling
GDeze reis heeft gegarandeerd vertrek 1-persoonskamer ManVrouw €940,00 Volgeboekt
Prijs inclusief:
Vervoer
✓ Retourvluchten Maastricht-Ohrid met Corendon Dutch Airlines
✓ Kosten voor 20 kg ruimbagage
✓ Luchthaventransfers ter plaatse
 
Verblijf
7 Overnachtingen in 4-sterren hotel o.b.v. logies/ontbijt
Nederlandstalige gids ter plaatse tijdens excursies
✓ Alle excursies en entreegelden volgens programma
 
Overig
Boekingskosten à € 20,-
Nederlandstalige gastvrouw/-heer
Prijs exclusief:
Verblijf
× Lunches op dagen zonder excursieprogramma en alle diners
 
Overig
× Persoonlijke uitgaven en fooien
× Reis- en/of annuleringsverzekering
 
Copyright © 2019 - Njoy reizen
Webdesign & Webhosting - Internetbureau gett